Koštice Marelice gorke BIO Soulfood, 200g

Koštice Marelice gorke BIO Soulfood, 200g

    Jedan od najboljih izvora vitamina B17. 100 % ekološka proizvodnja Amigdalin – odličan izvor vitamina B17 Bez glutena Bez genetsko modificiranih organizama Vegansko Sirovo

      VIRMAN: 44,00 Kn

      KARTICE: 44,00 Kn


       Koštice Marelice (»Prunus armeniaca«) je mekana unutrašnjost sjemenke marelice. Dobar je izvor željeza, kalija i fosfora te je jedan od najboljih izvora vitamina B17, koji napada stanice raka i tako može spriječiti izbijanje raka u tijelu. Koštice marelice, koje se nazivaju još i »mareličini bademi« ili »gorki badem«, dolaze iz Armenije, nalazimo jih još i na sjeveru Kine, u himalajskoj regiji i u predjelima Azije.

       
      Upotreba:
      Koštice marelice možete konzumirati sirove ili jih sameljete u prah i posipate po juhama, povrću, voćnom soku ili pahuljicama. Također se mogu samljeti i popržiti, ulje se može upotrijebiti za kuhanje, salatne preljeve i kao losion za lice. Agencija za hranu (»Food Standards Agency, FSA«) preporučuje samo 2 koštice na dan (jednu ujutro i jednu navečer).
       
      Sastojci:
      Ekološke sirove gorke koštice marelice
       
      Prednosti:
      Pojedine studije su pokazale, da bi konzumiranje većeg broja te super namirnice cijeli život štitilo od raka i uništilo već postojeći rak. Vitamin B17 je jedini sastojak, koji bi u suradnji sa imunološkim sustavom uništavao maligne tumore. Netoksični oblik se naziva laetril i koristi se u spornom liječenju, koje provode neke klinike po svijetu.
      Preliminarna studija sveučilišta Kyung Hee u Seulu, Korea, 2000. godine, je pokazala, da navodno amigdalin uzrokuje programiranu staničnu smrt stanica raka prostate. Druga studija je pokazala, da amigdalin kod štakora ublažava bol.
      Pripadnici plemena Hunza su živi dokaz o zdravstvenim učincima koštica marelice. Nastanjeni u udaljenoj himalajskoj regiji blizu zapadnog Pakistana su tradicionalni uzgajivači marelica i navodno konzumiraju do 200-puta više vitamina B17 nego Zapadnjaci (približno od 30 do 50 koštica marelica na dan). Imaju i nisku vjerojatnost od oboljenjima od raka i dug životni vijek.
       
      Prednosti konzumiranja koštica marelice:
      Amigdalin (vitamin B17) je prisutan u brojnim namirnicama, međutim te su namirnice, bogate amigdalinom, u velikoj mjeri nestale sa menija zapadnog svijeta. Ljudi po svijetu, koji se još uvijek tradicionalno prehranjuju, su većinom bez tumornih stanica. Ta prehrana naime sadrži mnogo amigdalina.
      Pored koštica marelica i gorki bademi sadrže mnogo amigdalina (amigdalin ima gorak okus, zbog toga ga slatki bademi ne sadrže, također ga ne sadrže i slatke koštice marelice). Ostale namirnice, pune amigdalina su sjemenke jabuka, sjemenke grožđa, proso, grah, većina jagodastog voća, manioka i brojna druga sjemena, ostale mahunarke i žita, no ovdje se ne ubrajaju hibridi (sjemenke afričke naranče sadrže nešto amigdalina, dok ga američke naranče ne sadrže, malo amigdalina sadrži i pšenica).
      Protiv raka se možete boriti na različite načine. Jedan od načina je jačanje imunološkog sustava. Drugi je konzumiranje antioksidansa, koji sprječavaju karcinogene u tijelu. Međutim amigdalin je jedinstven po tome što direktno napada stanice raka. 
      Amigdalin je bio prvi put ekstrahiran i imenovan prije više stotinu godina i od tada je u farmakološkim rječnicima zaveden kao netoksičan. Unatoč tome sadrži otrov, jer je cijanid jedan od njegovih sastojaka. Cijanid je kao sastavni dio amigdalina kemijski neaktivan i bezopasan običnom tkivu. Isto kao i kuhinjska sol (natrijev klorid), koja je bezopasna za konzumiranje i potrebna tijelu, a u sebi ima otrov – klor. Ako bi pojeli previše soli odjednom, naravno, oboljeli bi, što vrijedi i za bilo koju drugu tvar, a s time i za koštice marelice. Unatoč tome je amigdalin manje toksičan nego sol ili šećer.
      Poznato je, da naše tijelo neprestano proizvodi kancerogene stanice i obično ih imunološki sustav savladava. U vrijeme prekomjernog stresa, pogotovo u slabijem dijelu tijela ili zbog slučajne ili česte izloženosti kancerogenima, razvoj kancerogenih
      stanica postaje preveliko opterećenje za imunološki sustav. Amigdalin zajedno sa imunološkim sustavom direktno napada te kancerogene stanice. Kancerogene stanice naime sadrže enzim, koji ispušta otrov u amigdalinu, koji uništava kancerogene stanice. Obične zdrave stanice taj enzim ne sadrže. U stvari imaju enzim, koji aktivira amigdalin na drugačiji način i time ispuste hranjive tvari i sredstvo za neutraliziranje, koje neutralizira bilo koji otrov s kojim dođe u dodir.
      Amigdalin se je prije nazivao i vitamin B17 i bio je prisutan u voću i biljkama, bogatim sa nitrilosidom. U svom ekstrahiranom, prirodnom i koncentriranom obliku je poznat kao laetril. Kod liječenja pacijenata oboljelih od raka u nekim klinikama se laetril upotrebljava kao glavna terapija, no zajedno sa drugim netoksičnima terapijama i pravilnom prehranom.


      Košarica

      Nema proizvoda

      Ukupno n/a

      Košarica Kupi

      Newsletter