Kakao zrna cijela - organska 100G

Kakao zrna cijela - organska 100G

  Kakao zrno je prirodno bogato magnezijem, željezom, cinkom i vlaknima. Kakao zrna se od davnina cjene zbog svojih nutritivnih svojstava. Ova 100% organska kakao zrna nisu termički tretirana, čime su njihovi nutritivni sastojci maksimalno očuvani.

   VIRMAN: 10,00 Kn

   KARTICE: 10,00 Kn


    U kakao zrnima su pronađene značajne prehrambene vrijednosti, sa više od 300 sastojaka (puno prirodnih sastojaka, poznat i kao anti-stres i antidepresiv, kao što su serotonin, triptofan, anandamid i dopamin).  Cijela kakao zrna sadrže prirodne sastojke kao što su serotonin (antistres), triptofan (antidepresiv), anandamid i dopamin.

   Kakao je poznat kao jedan od najsloženije hrane u svijetu, ima visok sadržaj kalija, kalcija, natrija, i antioksidansa (10% flavonoida).

   • sadrži dvostruko više antioksidansa od crnog vina i tri puta više nego zeleni čaj. Antioksidansi su tvari koje usporavaju ili spriječavaju oksidaciju važnih staničnih komponenti - čime se poboljšava funkcioniranje imunološkog sustava, povećava sposobnost organizma u teškim i stresnim situacijama, a posebno može smanjiti rizik od raka, arterioskleroze i drugih kardiovaskularnih bolesti. Od vitamina dominira vitamin C, koji djeluje kao antioksidans.
   • U 100 g kakaa je 10% flavonoida . Te tvari spriječavaju višak masnoće tako što se vežu na zidove krvnih žila, čime pomažu u održavanju krvnog tlaka i sprječavaju stvaranje krvnih ugrušaka, a mogu i značajno smanjiti rizik od srčanog udara i to bez ikakvih nuspojava.
   • Kakao je bogat mineralima : Sumpor koji je  također poznat kao mineral ljepote koji jača nokte i kosu, čisti kožu, detoksificira jetru i stimulira gušteraču. Magnezij ima pozitivan učinak na rad srca, snižava krvni tlak, stimulira mozak, pomaže u izbacivanju otrovnih tvari iz tijela i ublažava menstrualne grčeve. Kakao je također bogat i kalcijem, željezom, cinkom, bakrom, natrijem i manganom.
   • Kakao sadrži i važne aminokiseline , a posebno valja istaknuti triptofan i anandamid, koji su u ljudskom tijelu osnovni za promicanje kemijske reakcije odgovorne za osjećaj zadovoljstva i sreće.  U kakau se nalazi i feniletilamin, koji povećava sposobnost koncentracije i kapacitet memorije.


   Košarica

   Nema proizvoda

   Ukupno n/a

   Košarica Kupi

   Newsletter