Bio Aru prah 100g

Bio Aru prah 100g

    Sastav: 100 % arrowroot prah

      VIRMAN: 7,00 Kn

      KARTICE: 7,00 Kn


      Aru prah (ili Arrowroot prah) je bijeli prah bez okusa, koji se koristi za zgušnjavanje juha, umaka i druge hrane. Prašak se sastoji od škroba izvađenog iz različitih tropskih gomolja poput aroowroota (streličastog korijena) biljke i manioke. Neki manje kvalitetan prašak može sadržavati krumpirov škrob, stoga ne zaboravite dobro pročitati sastojke. Prednosti u kuhanju: Aru prah ima dva puta veću moć zgušnjavanja od pšeničnog brašna jer ne sadrži proteine i gluten. Za razliku od kukuruznog škroba, aru prah stvara savršenu gustoću i ne razgrađuje se u kombinaciji sa kiselim sastojcima poput voćnog soka. Aru prah je također otporan na smrzavanje dok su mješavine s kukuruznim škrobom sklone razbijanju nakon smrzavanja i odmrzavanja. Kako se koristi aru prah? Zbog toga što je otporan na različite kisele sastojke, sjajan je za zgušnjavanje voćnih gelova i umaka poput umaka od brusnica ili kiselih umaka. Također je odličan za izrađivanje domaćeg sladoleda jer ometa stvaranje velikih ledenih kristala i nije zahvaćen smrzavanjem. Iako je dobar za sladoled, ne preporučuje se za korištenje s drugim mliječnim proizvodima jer može proizvesti nepoželjnu teksturu. Što se tiče druge upotrebe, sličan je kukuruznom škrobu jer se koristi za zgušnjavanje juha, umaka i slične druge hrane. Baš kao i kukuruzni škrob, aru prah se treba kombinirati s vodom sobne temperature kako bi se stvorila kaša prije dodavanja vruće tekućine. Dodavanje vruće tekućine će uzrokovati bubrenje molekula.


      Košarica

      Nema proizvoda

      Ukupno n/a

      Košarica Kupi

      Newsletter